CONTACONTES DEL CAFÉ DEL DUENDE

Informació, comentaris, i altres sorpreses sobre el món dels contacontes a la ciutat de València i voltants, Carrer Túria, 62 Telèfon: 630 45 52 89 La teua cita de cada DIMECRES duende@cafedelduende.com

dilluns, de gener 23, 2006

Llorenç i Vicent Cortés

Dimecres dia 25 de gener
Llorenç "El contacontes" i segons l'opinió popular l'única persona, actualment al País Valencià, capacitada a utilitzar aquest nom amb ple domini. Hereter de la tradició popular i dels folkloristes de mena com Enric Valor i Manel Sanchis Guarner, escoltar a Llorenç és escoltar una enciclopèdia vivíssima de la nostra llengua i la nostra cultura. Llarga vida al "contacontes"... i esperem que algun dia es decidisca a enviar-nos la seua pel ciberespai.

I el gran Vicent Cortés actor dels bons, amb companyia pròpia i tot. Mireu, mireu la seua pàgina i veureu. Contador creatiu i organitzador d'esdeveniments al voltant del conte i la tradició popular com Al calor de las palabras de Xelva que ara s'ha convertit en "Cuentaantón" i que encara viu de la seua espenta inicial. Des d'ací un comentari Vicent: l'estructura que creares és magnífica encara s'aguanta. Enhorabona i a crear-ne altres...

Ací us posaré un conte breu de regal:
DISCRECIÓ
Van convidar-lo a pensar i digué que no volia donar molèsties, que ja pensaria a casa
.
Pere Calders

4 Comments:

 • At 1/30/2006 10:23:00 a. m., Blogger Susu Cuentos said…

  RECUPERAR EL PLACER DE ESCUCHAR ES UNA SENSACIÓN MUY AGRADABLE, MOLTES GRACIES VICENT I LLOREC.

   
 • At 1/30/2006 12:53:00 p. m., Blogger Antoni Navarro said…

  Sí que és de veres Susu... I a més Llorenç estava sembrat, és a dir inspirat, enrotllat, ben coordinat, sorpressiu, divertit, sinzer, directe... Tal vegada li hauríem de demanar a ell que féra una etimologia de l'expressió "ESTAR SEMBRAT".

   
 • At 2/01/2006 09:00:00 p. m., Blogger No me gustan los toros said…

  CRITICA CUENTINA.
  El pasado miércoles 25 de enero en el coso de la calle Turia 62, Vicent Cortes y Llorenç Gimenez dos maestros de la palabra ocuparon el ruedo del duende. El tendido presentaba una buena entrada y el respetable mostró ganas por vitorear y jalear cualquier alarde que los diestros pudieran acometer. Lo que en un principio podría haberse considerado como un mano a mano entre el xiquet de Xelva y Llorençet, acabó siendo unas faenas bien acompasadas pero sin fomentar ninguna rivalidad. Remarcar la faena de muleta del tercer cuento de Vicent con un buen estoque final, y como siempre Llorenç nos ofreció numerosas florituras con su capote mareando tanto al respetable como al cuento para acabar en el punto justo, agradando al público como normalmente suele hacer, tanto si la bestia es graciosa o sosa. Las faenas de los diestros se hicieron cortas, y para terminar ya que el respetable pedía otro, los maestros improvisaron unos muletazos a unas vaquillas, algunas con mas traza de cabra que de vaca.
  En definitiva una noche cuentina correcta, sin grandes alardes y con un público entregado desde el primer cuento.

   
 • At 2/11/2006 08:50:00 p. m., Anonymous Anònim said…

  Al final los cuenteros salieron a hombros del respetable que vitoreaba sendos nombre.

   

Publica un comentari a l'entrada

Links to this post:

Crear un enllaç

<< Home

 
"Aprendre és conversar"